Gökmen Ulu tahliye edildi

Sözcü davasının tek tutuklu sanığı muhabir Gökmen Ulu tahliye edildi. Ulu, 6 aydır cezaevindeydi.

Abone ol

Sözcü gazetesinin sahibi ve 3 çalışanı hakkında açılan dava kapsamında yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan muhabir Gökmen Ulu tahliye edildi.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında Hüseyin Gülerce, Fuat Uğur, Cem Küçük gibi isimler tanık olarak dinlendi. Tanıklar ifadelerinde, "Sözcü FETÖ'cü" iddiasını "komik" ve "deli saçması" olarak niteledi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada tek tutuklu sanık Sözcü muhabiri Gökmen Ulu kaldığı Silivri Cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanıklar Sözcü İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli de duruşmada hazır bulundu.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın FETÖ'nün evlerinde yetiştiği iddiasını ortaya atan yazar Fehmi Koru, tanık olarak dinlenmesi beklenirken, duruşmaya gelmedi. Koru, İstanbul dışında bulunan diğer tanıklar gibi video konferans yöntemiyle de duruşmaya katılmadı.

Savunmasını yapan Gökmen Ulu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris’te tatil yaptığı bilgisini alınca Marmaris'e gittiğini ifade etti. Atatürkçü olduğunu söyleyen Ulu, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, muhabir Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi. Firari sanık Burak Akbay'ın yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Sözcü Gazetesi'ne yönelik davada tutuklu yargılanan gazetenin muhabiri Gökmen Ulu, hakkında verilen tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında 174 gündür tutuklu yargılanan gazete muhabiri Gökmen Ulu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıktı. Ulu'yu karşılamaya eşi Burcu Ulu, oğlu Ege Efe, babası ve aralarında Sözcü çalışanlarının da bulunduğu yakınları geldi.

OĞLU EGE İLE HASRET GİDERDİ

Gökmen Ulu, saat 21.00 sıralarında cezaevi aracı ile Kınalı gişelere getirilerek serbest bırakıldı. Ulu'yu ilk olarak oğlu Ege Efe karşıladı. Baba oğul hasretlerini yerde sarılarak giderirken, Ulu'nun eşi, babası ve oğlu gözyaşlarını tutamadı.

"SÖZCÜ DAVASI TÜRKİYE'NİN VİCDANINI YARALADI"

Gökmen Ulu serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Ben bu 174 günü basın ve ifade hürriyeti, adalet ve demokrasi mücadelemizin bir bedeli olarak niteliyorum. Elbette, daha Türkiye'nin kat etmesi gereken çok mesafe var. Bunu bir umut damlası olarak görüyorum. Gazetecilerin, gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanması ve gazetelerin baskı altına alınması o ülkede adalet ve demokrasinin can çekiştiğinin en bariz göstergesidir. Türkiye'nin bu utançtan kurtulması gerekiyor. Bu yarayı sarması gerekiyor. Özellikle bizim davamız, Sözcü Davası Türkiye'nin vicdanını yaraladı. Bu vicdanı yaralayan hasarları gidermek gerekir. Dosya ile birlikte bu yaraları kapatmak gerekir. Bunu bekliyor ve umuyoruz" dedi.

"BİR GAZETECİ OLARAK DOĞRULARI DOS DOĞRU SÖYLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİM"

Gökmen Ulu, konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye'nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bütün renklerinin el ele tutuşması çok büyük önem taşıyor. Artık bu gerilim, ayrıştırma politikalarının bir kenara bırakılması gerekiyor. Halk yoruldu. Halkımız adalet, Cumhuriyet, demokrasi, barış ve özgürlükler ekseninde onurlarını birleştirmektedir. Mapus yata yata bitti. Başım öne eğilmedi. Şerefimle girdiğim bu zindandan şerefimle çıkıyorum. Bir gazeteci olarak doğruları dos doğru söylemeyi sürdüreceğim. Mustafa Kemal'in takipçisi olarak Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda yürümeye devam edeceğim.

ulusal.com.tr

Bursa'da fabrikada patlama: Ölü sayısı yükseldi Gündem Bülent Tezcan'dan Binali Yıldırım'a istifa çağrısı Gündem ABD tüm göçmen olmayan vize hizmetlerini sınırlı ölçüde açtı Gündem Kurtuluş Savaşı'ndan kalma siperler Eskişehir'de uydu üzerinden bulundu Gündem