Erken yaşta evliliklere af geliyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği, erken yaşta evlilik nedeniyle cezaevinde olan eşlere getirilecek af düzenlemesine itiraz etti. CKD Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan "18 yaşından küçük her birey çocuktur" ifadesini kullandı. Kadan önerilerini Ulusal Kanal'a anlattı.

Abone ol

Erken yaşta evliliklere getirilecek affa itiraz ettiler. Çözüm için yasal düzenleme önerdiler.

Erken yaşta evlilik nedeniyle cezaevinde olan eşlere 3’üncü yargı paketi ile af getirileceği iddia ediliyor. Af uygulanması için kız ile gayri resmi evlendiği kişi arasında 15 yaş şartı aranması gündemde.

Normal şartlarda 18 yaşını doldurmuş bireyler evlenebiliyor. Türk Medeni Kanunu’na göre evlilik için 17 yaşındaki bireylere anne ve babanın rızası, 16 yaşını doldurmuş bireylere ise hakim kararıyla izin verilebiliyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği, erken yaşta evlilik sorununa çözüm için 3 düzenleme önerdi.

CKD’ye göre aile izni ile evlilik de kaldırılmalı. Olağanüstü hallerde çok önemli bir sebeple, hâkim izni ile evlenme yolu açık bırakılmalı.

Dini törenle evlendirilen çocuklar arasında yaşanan cinsel ilişki rızaya dayalı olabiliyor. Buna rağmen büyük olan çocuk ağır biçimde cezalandırılıyor.

CKD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan, resmi törenle yapılmayan evliliklere de dikkat çekti.

ulusal.com.tr

af
BBP ve Engin Alan'dan açıklama: "HDP Kapatılsın" Gündem Aşırı dezenfektan egzama yapıyor Gündem Türkiye ve İtalya'dan Libya açıklaması Gündem AK Parti'nin TBMM başkan adayı belli oldu Gündem