Beylikdüzü'nde Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter düştü: 7 ölü - İstanbul haberleri

İstanbul'dan son dakika haberi geldi. Beylikdüzü'nde sivil helikopter düştü. Kazada 7 kişi hayatını kaybederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, helikopterin belediyeye ait olmadığını açıkladı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi ve Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopterde 7 kişi bulunuyordu. Kurtulanın olmadığı helikopter kazası sonrası trafiğe kapatılan E-5 karayolu (D-100) açıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise "Salim Özen, Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga" olduğu belirlendi. Kazayla ilgili Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı'dan da açıklama geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kazayla ilgili yapılan açıklamada, "Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir" denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Ailelerine başsağlığı diliyorum. Gerek Rusya'daki ve bütün ailelerin acılarını bu vesileyle paylaşmak istiyorum" dedi.

Abone ol

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi sivil helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü.

7 kişinin bulunduğu ve Eczacıbaşı'na ait helikopter, yapı grubundan üst düzey yöneticileri taşıyordu.

Kazada kurtulanın olmadığı ifade edilirken, Helikopterin Kaptan Pilotu'nun Alaaddin Nacar olduğu öğrenildi.

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Kazada hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise "Salim Özen, Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga" olduğu belirlendi. Ayrıca, kazada hayatını kaybeden Salim Özen, Eczacıbaşı Holding'e bağlı Vitra Rusya Genel Müdürüydü.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili olarak "İstanbulumuzda bugün Eczacıbaşı'na ait helikopterin maalesef Büyükçekmece bölgesindeki bir kuleye çarpmak suretiyle içindeki iki pilot ile beş yolcu, dört tanesi Rus, üç tanesi Türk olmak üzere rahmetli oldular. Bunu burada ifade ederek ailelerine başsağlığı diliyorum. Gerek Rusya'daki ve bütün ailelerin acılarını bu vesileyle paylaşmak istiyorum." dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanlarının, Büyükçekmece'deki helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saat 11.16'da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ'ye ait TÇHEZ tescilli helikopterin, Atatürk Havalimanı'ndan görerek kalkış yaptığı ve saat 11.20'de televizyon kulesine çarparak E-5 karayoluna düştüğü belirtildi.

Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu, helikopterde 2 pilot, 4'ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiğinin bildirildiğine yer verilen açıklamada, "Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, kazayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

KUĞU HAVACILIK'TAN AÇIKLAMA

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin, "Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: 5 KİŞİNİN CENAZESİNİ GÖRDÜM

Bu arada Büyükçekmece Belediye Başkanı, "Benim gördüğüm 5 kişinin cenazesini gördüm" dedi.

ÖLÜ SAYISI 7 OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kazada ölü sayısının 7 olduğunu açıkladı

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Helikopter biz ait değil. Beylikdüzü mevkiinde düşen helikopterle ilgili; Bölgede, 10 İtfaiye Kurtarma Aracı ve 50 personel olaya müdahale ediyor.​" denildi.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi Departmanı’ndan yapılan açıklamada, "İstanbul’daki helikopter kazasında 4’ü Rus vatandaşı olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı" denildi.

Olay helikopterin kalkmasından 5-6 dakika sonra 11.20’de meydana geldi. Eczacıbaşı’na ait helikopterde 2’si pilot 7 kişi bulunuyordu. Hayatını kaybeden 4 Rus yolcunun isimleri ise şöyle: Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan.

E-5 AÇILDI

Bu arada düşen helikopter nedeniyle E-5 ve yan yol Beylikdüzü civarında ulaşıma kapanmıştı. Kapanan yol trafiğe açıldı.

KULENİN YÜKSEKLİĞİ 257 METRE

Beylikdüzü'ndeki televizyon kulesinin beton şaftının yüksekliğinin 163, döner restoranın bulunduğu çelik bölümün 54 metre, anten yüksekliğinin ise 30 metre, toplamda da 257 metre olduğu öğrenildi.

2008'DE ALINDI

Eczacı Grubu'na ait olan ve işletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan S-76 tipi helikopter 2008 modeldi. Toplam 8 koltuk kapasiteli helikopterin VIP amaçlı kullanılıyordu. Saatte 287 kilometre hıza çıkabilen TC-HEZ tescilli helikopterin menzili ise 535 kilometreydi.

İstanbul Büyükçekmece'de düşen TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopter.

İstanbul Büyükçekmece'de düşen TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopter.

İstanbul Büyükçekmece'de düşen helikopterde hayatını kaybeden kaptan pilot Ahmet Bulut.

İstanbul Büyükçekmece'de düşen helikopterde hayatını kaybeden kaptan pilot Alaattin Nacar.

NEDEN BURADAN UÇTU?

Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra yolcu uçaklarının iniş kalkış hattının dışına çıkmak için S-76 tipi helikopterin bu bölgeye geldi. Helikopter oradan Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük'teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacaktı. Uçuş haritalarında Beylikdüzü'ndeki kule 257 metre yüksekliği ile 'mania' olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor.

Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor.

Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak çarpmanın ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki paller veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Vatan Partisi kurultayı için hazırlıklar tamamlandı Gündem FETÖ/PDY operasyonlarında 34 kişi tutuklandı - Manisa, Aydın ve Ankara haberleri Gündem Putin: İş vizesine yönelik yasak kaldırılacak Gündem 10 günde El Bab ve Menbiç: ABD, TSK'ya karşı yığınak yaptı, Suriye Fırat'a ulaştı Gündem