Kovid-19 ilacı Rusya'da eczanelerde

Rusya’da Kovid-19 tedavisi için geliştirilen 3 ilaca eczanelerden izin çıktı. Koronavirüs ilaçları, gelecek hafta ülkedeki eczanelerde olacak. Söz konusu ilaçlar, daha önce hastanelerde, doktor kontrolünde kullanılabiliyordu.

Abone ol

Geliştirdiği koronavirüs aşısı için uluslararası sözleşmeleri garanti altına almaya çalışan Rusya şimdi de hastalığın tedavisi için geliştirdiği 3 ilacı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İsimleri; Avifavir, Koronavir ve Areplivir olarak açıklanan ilaçlar için eczanelerden onay çıktı. İlaçların gelecek haftadan itibaren eczanelerde satışa sunulması bekleniyor.

Etken maddesi Favipiravir olarak açıklanan ilaçları, hastalığı hafif ya da orta düzeyde semptomlarla geçiren hastalar kullanabilecek. İlaçlar, daha önce yalnızca hastanelerde ve doktor kontrolünde hastalara veriliyordu.

İlaçlardan Areplivir'in, eczane satış fiyatının yaklaşık bin 200 lira Koronavirin ise yaklaşık bin 100 lira olacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

ABD İran için harekete geçti Dünya Trump: "Kaybedersem beni bir daha göremezsiniz" Dünya Trump'a gönderilmek istenen zehirli bir mektup ele geçirildi Dünya Suudi Arabistan'ın Cazan kentine roket düştü: 5 yaralı Dünya