Anketten müfredata tepki çıktı

Öğretmenler gününde eğitimciler arasında yapılan anketlerde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İstatistiklere göre, Atatürk ile ilgili konuların daraltıldığını düşünen öğretmenlerin yüzde 93.4’ü yeni müfredata tepkili. Eğitimcilerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili sorunları da var.

Abone ol

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım Öğretmenler Günü anketi yaptı.

Konuların daraltıldığını söyleyen öğretmenlere bu durumdan rahatsızlık duyup duymadıkları da soruldu. Buna göre yüzde 93.4’ü Atatürk ile ilgili konuların sınırlandırılmasına tepkili.

25 bin 732 kişinin katıldığı ankete göre eğitimcilerin büyük bir bölümü lise geçiş sisteminin problemleri ortadan kaldırmayacağı görüşünde.

Kamuoyu yoklamasında öğretmenlerin sorunları tespit edildi. Buna göre öğretmenlerin yüzde 60’ı mesleği bırakmayı düşünüyor.

Mesleği bırakmayı düşünen eğitimcilerin yüzde 40’ı da bunun nedeni olarak öğretmenliğin itibar kaybetmesini gösteriyor.

Son yıllarda öfkesini kontrol edemediğini söyleyen öğretmenlerin oranı ise yüzde 70. En büyük nedeni ise ekonomik sıkıntılar.

Öğretmenlerin büyük bir bölümünün kredi borcu da var. Araştırmaya katılım gösteren eğitimcilerin sadece yüzde 8’i kredi kartı kullanmadığını söylüyor.

Anket sonuçlarını Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk böyle değerlendiriyor.

ulusal.com.tr

Konya'da vahşet! Yurt Okul servisinde unutulan Alperen'in ölüm nedeni açıklandı Yurt İstanbul Sancaktepe'de silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı Yurt Uyuşturucu tacirlerine geçit verilmiyor: 35 gözaltı Yurt