Arınç'tan parçalanma uyarısı!

"Erdoğan sonrası parti ve kabinenin" tartışıldığı AKP MKYK toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı. Başbakanlık planları yapan Abdullah Gül'ü etkisizleştirmek isteyen Tayyip Erdoğan toplantıda "Kongre 28 Ağustos'ta yapılsın, Gül'ün de fikri alınsın" önerilerine kulak tıkadı. Kongre tarihini 27 Ağustos olarak belirledi. Erdoğan'ın bu hamlesine Gül de taktik değiştirerek yanıt verdi. Bülent Arınç ise parçalanmaya işaret etti.

Abone ol

AKP’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü oyun dışına süren Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısının perde arkası basına yansıdı. 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Başbakan Erdoğan'ın, "Gül'süz kongre" konusunda ısrarcı olduğu ve önerilere kulak tıkadığı ortaya çıktı.

ANKA’nın haberine göre bazı MKYK üyeleri Gül'ün kabineye dahil olması için olağanüstü kongrenin 28 Ağustos sonrasında yapılmasını önerdi. Kongre için Gül'ün de fikrinin alınması gerektiği ifade edildi.

Erdoğan önerileri dinledi, ancak kongrenin 28 Ağustos'tan önce yapılmasına karar verildi.

Başbakanlık yolu tıkanan Gül ise Erdoğan'ın bu hamlesine yanıt verdi. Gül'ün bir süre bekleme planı yaptığı ve 2015 Haziran'ındaki genel seçimlerden önce harekete geçeceği bilgisi kulislere yansıdı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da açıklamalarıyla Gül'ün 2015 planını destekledi.

Arınç, partideki krizin bölünemelere neden olacağının işeretini verdi.

ulusalkanal.com.tr

Denizden çok sayıda mermi çıktı Gündem Efsane general hayatını kaybetti Gündem Meteorolojiden çok kritik uyarı Gündem Hudut birliklerine ateş açıldı! Gündem