İsrail, ABD'nin sözde barış planı ile Filistin topraklarını ilhak etmeye başladı

İsrail, ABD'nin sözde barış planı ile Filistin topraklarını ilhak etmeye başladı. İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bedevilere ait 16 yapıyı yıktı.

Abone ol

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Eriha ve El Halil şehirleri kırsalında yaşayan Filistinlililere ait evlerı yerle bir etti.

ABD'nin desteği ile Filistin'i ilhak etmeye çalışan İsrail, Filistin'de kırsal bölgelerinde yaşayan halkın köylerine saldırıya başladı. Eriha'da köylülerin evleri yıkıldı.

İsrail askerleri El Halil şehri kırsalında bedevilerin yaşadığı Merkez köyüne baskın düzenledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail'in bu adımının Batı Şeria'daki Ürdün Vadis'ni "ilhak" planının bir parçası olduğunu vurguladı.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

İsrail güçlerinin sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Ruhani yeniden Kovid-19 kısıtlamalarına gidebilecekleri konusunda uyardı Dünya Brezilya Oxford Üniversitesinin geliştirdiği Kovid-19 aşısının test aşamasına katılacak Dünya Pakistan'da Kovid-19 nedeniyle iki milletvekili hayatını kaybetti Dünya DSÖ Kovid-19 hastaları için 'hidroksiklorokin'in denemelerini tekrar başlatıyor Dünya