Sokak kısıtlamasında ilk gün geride kaldı: Yasağı çiğneyenlere cezai işlem uygulandı

Yeni yasakların gelmesiyle sokak kısıtlamasında ilk günü geride bıraktık. Saat 21.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı ertesi gün 5'te bitti. Yurtta genel olarak kurallara uyuldu. Yasağı çiğneyenlere ise cezai işlem uygulandı.

Abone ol

8 saatlik sokağa çıkma yasağı sona erdi. Hafta içi kısıtlamasının ilk gününde tüm yurtta sokaklar boş kaldı.

Saat 21.00'de başlayan yasak ertesi gün 05.00'e kadar sürdü. İstanbulluların birçoğu mesai saatinin bitmesi ile evlerine çekildi. Ortaköy sahili, Eminönü ve Taksim meydanında sessizlik hakim oldu.

Sokağa çıkma yasağı öncesi evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar trafiğin yoğunlaşmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, kısıtlama öncesi trafik yoğunluğu yüzde 60'a kadar çıktı.

İstanbul'un yanı sıra yurdun dört bir yanında sessizlik hakimdi. Kayseri'de de koronavirüs tedbirleri kapsamında kurallara uyulduğu görüldü. Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Ekipler yasak saatleri boyunca denetimlerini sürdürdü.

Yasağa rağmen sokakta olanlar da vardı, saatleri karıştıran da. Polis ekipleri kısıtlama esnasında dışarıda olan bir kişiden izin kağıdı istedi. Kuralları çiğneyen vatandaş ekiplerin kendisine ceza kesiceğini anlayınca "Yasak 22.00'da değil mi?" dedi. Ancak kendini kurtaramadı. Bursa'da sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 11 kişiye cezai işlem yapıldı.

Sivas'ta kısıtlamayı ihlal eden alkollü sürücü ile polislerin diyaloğu dikkat çekti. Alkollü sürücüye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etme suçundan 4 bin 639 lira ceza kesildi. Ehliyetine de 2 yıl el konuldu.

Saatlerin 5'i göstermesi ile sokaklarda hareketlilik başladı. Mesai saati başlangıcına yakın toplu taşımalarda yoğunluk oluştu.

ulusal.com.tr

İnterpol tarafından aranıyordu: O PKK'lı Şanlıurfa'da yakalandı Gündem NATO Toplantısı sert başladı: Bakan Çavuşoğlu Pompeo'ya ağzının payını verdi Gündem Google geri adım attı: Türk Boğazları'nın isimleri tekrar haritada Gündem Sağlık çalışanı annenin mesleği velayet için riskli bulundu Gündem