'Bana 100 yıl hapis cezası verin ama ülkeme göndermeyin'

Bursa'da yakalanan, Belçika'dan yaşayan Fas asıllı 42 yaşındaki IŞİD üyesi, çıkarıldığı mahkemede "Beni ülkeme geri göndermeyin." diye yalvardı. Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan zanlıya 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD üyesi olma suçundan Bursa'da tutuklu yargılanan 42 yaşındaki Faslı'nın cezası belli oldu.

"Bana 100 yıl hapis cezası verin ama ülkeme göndermeyin, idam ederler." diyen IŞİD üyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

"Terör örgütü üyesi olmak" ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından yargılanan Faslı, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Bursa'ya, internetten tanıştığı biriyle tanışmak için geldiğini, daha sonra şehirde boks salonu kurmaya karar verdiğini söyleyen Faslı, cep telefonunda bulunan IŞİD görselleri ile ilgili olarak "İzleyip sildim." savunmasını yaptı.

Fas'a iade edilmemesi için mahkeme heyetine yalvaran zanlı, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti Belçika'da yaşayan Fas asıllı IŞİD'liye, terör örgütüne olmak suçundan 6 yıl 3 ay, 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 2.5 yıl olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Kıymetli dostum Putin'in bu konuda desteğine ihtiyacım var Gündem Başbakan Yıldırım: Türk topçusu IŞİD'i vuruyor Gündem Canan Karatay: Buna izin vermeyin, Meclis'e yürüyün Gündem Başbakan'dan yeni FETÖ açıklaması Gündem