ABD, X-37B uçağını uzaya yolladı

ABD, X-37B uçağını uzaya yolladı. Uzay uçağı, alçak Dünya yörüngesinde gizli görevler ve bilimsel deneyler yürütecek.

Abone ol

ABD ordusunun gizemli uzay aracı Pazar günü fırlatılarak yörüngeye girdi. X-37B adlı uzay aracı Florida eyaletindeki uzay üssü Cape Canaveral’den fırlatıldı. X-37B çeşitli alanlarda yapılacak bir dizi deneyi de beraberinde uzaya taşıdı.

Güneş enerjisiyle çalışan, mürettebatsız X-37B uzaktan kontrol ediliyor. Bu, X-37B’nin uzaya altıncı seferi. Yetkililer X-37B’nin bu kez ne kadar yörüngede kalacağını ve misyonun ne olacağını açıklamadı.

Son misyonu rekor uzunlukta süren X-37B, iki yılın ardından NASA’ya ait Kennedy Uzay İstasyonu’na gizli şekilde iniş yapmıştı.

NASA’nın eski uzay taşıma araçlarına benzeyen X-37B 8,8 metre uzunluğunda ve NASA’nın deneylerini taşımak için ayrı bir bölümü var. X-37B’den ABD Hava Kuvvetleri’nde iki tane bulunuyor.

2010’da yapılan ilk uçuşundan bu yana X-37B’ler yörüngede toplamda 2 bin 865 gün geçirdi. Bu da 7 yıl 10 aya denk geliyor.

Bu X-37B’nin yeni kurulan Uzay Kuvvetleri için yaptığı ikinci sefer. Mart ayında bir ulusal güvenlik uydusunu uzaya taşımıştı.

ulusal.com.tr

abd
HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay milli konferans uygulaması 'Diyalog'u tanıttı Bilim ve Teknoloji Çin'in deneysel uzay aracı başarıyla döndü Bilim ve Teknoloji Milli Savunma Bakanı Akar: Önemli bir adım atıldı Bilim ve Teknoloji Dünya, yılın son Süper Ay'ını izledi Bilim ve Teknoloji