Jandarma depremzedelerin yanında

Jandarma, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Askerlerimiz köy köy gezerek depremzedelere destek oluyor.

Abone ol

Depremin vurduğu köyleri tek tek geziyorlar. Desteklerini bir an olsun çekmiyorlar. Bazen bir çadıra umut oluyorlar. Bazen de sarsıntıda ayakta kalan kerpiç evleri ziyaret ediyorlar.

Malatya ve Van'da İl Jandarma Komutanlığı personelleri görevde. Mehmetciğin, depremden etkilenenlere desteği sürüyor.

Van da İl Jandarma Komutanlığında görevli 15'i kadın astsubaylardan oluşan 50 kişilik ekip, Başkale'ye bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallelerine gitti.

Depremde evleri hasar görenlerin erzak, ısıtıcı, battaniye ve yatak gibi ihtiyaçlarını karşılayan kadın astsubaylar, ihtiyaç sahibi çocuklara da kıyafet yardımında bulundu.

Enkaz altında hayatını kaybedenlerin ailelerin yaşadıkları çadırlara da giden görevliler, ykınlarını kaybeden ailelerin üzüntülerine de ortak oldular.

Depremzedelerin sorun ve talep tespit çalışmaları sürüyor. Askerler, depremden etkilenen 18 mahalledeki vatandaşlara 2 bin 500 yardım kolisi ve 2 bin 500 çocuk yardım paketi de dağıtacak

Malatya' da daJandarma ekipleri, depremin ardından yaptığı faaliyetleri videoyla paylaştı. Görüntülerde, jandarma personelinin depremin ardından ziyaret ettiği bazı kırsal mahalleler yer alıyor...

Jandarma ekipleri Pütürge, Doğanyol, Battalgazi ve Kale ilçelerinin kırsal mahallelerine gitti. Depremzedelere yapılan ziyaretlerde duygusal anlar yaşandı.

Ekipler, kırsaldaki depremzede vatandaşlarla görüştü, sorun ve taleplerini dinledi, gıda kolisiyle kıyafet dağıttı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin açıklaması Gündem Helikopterler eşliğinde ilk manevralar yapıldı Gündem Devlet Bahçeli: Gecikmeksizin soruşturma açmalıdır Gündem Muzaffer İlhan Erdost hayatını kaybetti Gündem