Tezkere geçti! ilk cep Ayn El Arab

Tezkereyle birlikte TSK'nın “güvenlikli bölge” planın uygulaması gündeme geldi. Üç noktada planlanan güvenlikli cepler ilk olarak PKK'nın kontrolündeki Aynel Arab'ta oluşturulacak.

Abone ol

Tezkerenin çıkmasının ardından atılacak ilk adım “güvenlikli bölgeler”in inşaası olacak. Güvenlikli ceplerin ilki PKK’nın hakim olduğu Aynel Arab bölgesinde oluşturulacak.

Asker ilk etapta Suriye sınırı içinde 3 noktada güvenlikli cep için harekete geçek. Birinci ve ikinci sıradaki cebin PKK-PYD’nin kontrolündeki Aynel Arab’ta ve Resulayn’da oluşturulacak olması dikkat çekiyor.

PKK’nın Mehmetçiğin girmesi durumunda “savaşırız” dediği bölge aynı zamanda ABD’nin Kürt koridoru planıyla gündeme gelmişti. Aydınlık Gazetesi 26 Eylül’deki manşetinde TSK’nın “güvenlikli bölgele”lerle Kürt Koridorunu hedef aldığını yazdı.

Buna göre Türkiye-Suriye sınırındaki sınır kapılarının bulunduğu 13 Güvenlikli Bölge tespit edildi. Planın düğmesine basılmasıyla birlikte de bu alanlarda PKK dahil terör örgütlerinin tümünü temizleyecek bir harekat başlayacak.

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in önceki günlerde Bakanlar kurulunda verdiği brifing TSK’nın bu konudaki kararlılığını ortaya koydu. Özel’in o brifingte “Birinci adım güvenli bölge olmalı” dediği belirtildi. Özel'in ayrıca PKK-PYD’nin silahlanması tehlikesine de dikkat çektiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Tezkere İngiliz basınında! Gündem Almanya'dan Peşmerge'ye eğitim Gündem Bakan Elvan : 'Kararın gerekçesini merak ediyorum' Gündem MHP'den ilk açıklama geldi Gündem