Bağdat ile Erbil, 4 maddede mutabık kaldı

Irak merkezi hükümeti ile bölünme referandumu yapan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, sorunların çözümü konusunda 4 maddede mutabık kaldı. Maddelere göre; Taraflar arasında görüşmeler en yakın zamanda başlayacak, bölgesel yönetim üzerindeki yaptırımlar kaldırılacak.

Abone ol

Bağdat ile Erbil, sorunların çözümü konusunda 4 maddede mutabık kaldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcıları Iyad Allavi ve Usame Nuceyfi ile Süleymaniye kentinde bir araya geldi.

Barzani ofisinden yapılan açıklamada, üçlü toplantıda, sorunların çözüm yollarının ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada tarafların Irak'taki gergin atmosferin yatıştırılması için siyasi partiler ve taraflar arasında görüşmelerin başlaması konusunda uzlaştığı belirtildi.

Tarafların, görüşmelerin açık bir ajanda üzerinden yürütülmesi, Erbil üzerindeki yaptırımların kaldırılması ve en yakın zamanda Bağdat ile Erbil arasında toplantıların başlaması" maddeleri üzerinde de mutabakata vardığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

İspanya Başbakanı Rajoy: Bağımsızlığın olmasını önleyeceğiz Dünya Suudi Arabistan kraliyet sarayı önünde çatışma! Dünya Mostar sokaklarını kahve kokusuyla buluşturuyor Dünya Flaş açıklama! 'ABD'yi IŞİD ile bir tutarız' Dünya