Her kumpasta aynı tezgah! F-tipi örgüt, film senaristlerinden eksik kalmadı

Bin 426 subaya kumpas senaryosunda F-tipi örgüt, film senaristlerinden eksik kalmadı. Sahte dijitallerde; tüm devlet erkanın Kara Harp Okulu'nda sabotajla öldürüleceği iddia edildi. Soruşturmayı başlatan DVD'lerdeki akıl almaz senaryoların diğer kumpaslarla benzerliği de dikkat çekti.

Abone ol

Bin 426 subayın hedef alındığı sözde Ergenekon ögütü kumpasında, F-tipi örgütün sahte senaryoları, gerçek senaryo yazarlarına taş çıkarttı. Sahte ihbarlarda tüm devlet erkanının Kara Harp Okulu'nda öldürüleceği iddia edildi.

İhbarla birlikte gönderilen DVD'lerden çıkan dijital verilere göre, darbe için yapılacak eylemler akıl almaz boyutlarda. İhbarda; Kara Kuvvetleri Harp Okulu'nda yapılacak toplantıya sabotaj düzenleneceği, tüm devlet erkanın aynı anda öldürüleceği öne sürüldü.

MİT'in isim ve adres bilgileri bile doğru olmayan ihbar mektubunu 2010 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na göndermesiyle başlayan tertipte senaryoların bugüne kadarki F-tipi kumpaslara benzerliği dikkat çekti. Sözde örgütün hedefi, diğer kumpaslarda olduğu gibi "AKP Hükümeti'ni devirmek". Senaryoya göre darbe için kullanılacak yöntemler F-tipi örgüt açışından oldukça tanıdıktı.

Dosyalar incelenince sahte DVD'lerde yer alan bilgilerin kendi içerisinde bile tutarlı olmadığı ortaya çıktı. Bin 426 subaylık sözde örgütün ideolojisi ulusalcılık olarak tanımlandı. Ancak Hava Kuvvetleri örgütlemesinin Irkçı, Türkçü, Şamanist olduğu; diğer kuvvetlerde ise "yoldaş, Gökkurt, ve Cücü Beyi" tabirlerinin kullanıldığı öne sürüldü.

Son dönemde uçak kazaları ve sabotaj iddialarıı ile gündeme gelen İzmir Çiğli'deki Hava Üssü ile ilgili senaryolarda da ilginç ipuçları yer aldı. Senaryoya göre, Balyoz kumpasında olduğu gibi, kendi uçaklarımız düşürülecekti. Cemaatin TSK'daki örgütlenmesinin soruşturulduğu günlerde; Çğili'deki üste F-tipi kumpas senaryosuna çok benzer gelişmelerin yaşanması dikkat çekti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Taksim'e çıkış yok Gündem Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuştu Gündem 1 Mayıs dünyada böyle kutlandı Gündem İstanbul Valisi ve emniyet müdürü açıkladı: 18.00 itibari ile.... Gündem