Ramazan Akyürek tutuklandı

Fethullah sicilli istihbarat şefi Ramazan Akyürek tutuklandı. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Akyürek Hrant Dink cinayetini önlememek ve faillerin bulunmasını engellemekle suçlandı

Abone ol

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürektutuklandı. Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri soruşturması kapsamında önceki gün Ankara'da gözaltına alınan Akyürek, nöbetçi hakim tarafından tutuklanmasına karar verildi.

Akyürek, savcıya 4 saatte 17 soru içeren 15 sayfa ifade verdi. Ramazan Akyürek'e hem Hrant Dink cinayeti önlememe hem de zanlıların yakalanmasını engelleme suçlamaları yöneltildi. Akyürek, "Hrant Dink ne pahasına olursa olsun" bilgisini gizlemediğini, İstihbarat Daire Başkanlığı'na gönderdiğini söyledi.

Ramazan Akyürek savcının "katil zanlılarının yakalanmasını engellemeye" yönelik sorusunu da geçiştirdi. Savcı'nın en sorularından biri de "Failler hakkında önceden bilgi sahibi olmanıza rağmen sahip olduğunu bilgileri gizlemekteki kastınız nedir?" oldu. Ramazan Akyürek de "soruya katılmıyorum" yanıtını verdi.

Ergenekon kumpasında da kritik görevler yapan "Fethullah" sicilli Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan'dan Abdullah Gül'e tepki: Bal gibi olur! Gündem Numan Kurtulmuş: Zaten Türkiye yıllardır tartışıyor Gündem PKK'ya adam götürüyorlardı! O partinin ilçe başkanı tutuklandı! Gündem Ankara Barosu atağa geçti! Gündem