Türk taşıtlarına indirim

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi, Türkiye-İran arasındaki mutabakat zaptını imzaladı. Anlaşmayla 1 Şubat 2015 tarihinden itibaret İran topraklarına giren Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.

Abone ol

Türk tırları İran'dan akaryakıtı indirimli alacak. Uygulama 1 Şubat 2015'ten itibaren geçerli olacak.

Açıklamayı, İran İletişim ve Enformasyon Bakanı Mahmud Vaizi ile Ankara'da bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptı.

Yılmaz, Türkiye ile İran arasında imzalanan anlaşmanın transit taşımacılık faaliyetlerinde kolaylık sağlayacağını belirtti.

Anlaşmaya göre 1 Şubat 2015'ten itibaren İran topraklarına giren Türk taşıtlarından akaryakıt fiyat farkı adı altında herhangi bir ücret alınmayacak.

Karşılıklı taşımacılık yapmak üzere İran topraklarına giren Türk araçlarından litre başına alınan ücret 1.60 eurodan 0.30 euroya düşürülecek.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı'ndan Netanyahu'ya yanıt Gündem İstanbul'da Atatürk anıtı gerginliği Gündem Aselsan'da bir ölüm daha Gündem Ersan Şen: Perinçek'in davada olması zorunlu Gündem