Zaharova: NATO tehdit hakkında tek bir bilgi dahi vermedi

Moskova, NATO’nun Türkiye'de yaşanan darbe girişimine ilişkin tavrını eleştirdi. "NATO neden Türkiye'yi uyarmadı" diye soran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye’deki meşru hükümetin devrilmesi halinde bölgedeki istikrarsızlığın daha da derinleşeceğini söyledi.

Abone ol

Rus Sputnik Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: Türkiye’deki darbe girişiminin Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan NATO zirvesinden sadece bir hafta sonra gerçekleşmesine dikkat çekti.

Zaharova, "NATO, birlik üyesini muhtemel tehdit konusunda uyarmadı. En büyük askeri yapı olan ve güvenlik konusundaki çalışmalar için her türlü imkana sahip olan NATO, Türkiye’nin ve bölgenin güvenliğiyle ilgili tehdit hakkında tek bir bilgi dahi vermedi" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, tüm bunlar olurken NATO’nun, kendi yarattığı Rusya tehdidiyle meşgul olduğunu savundu ve "Meşru hükümeti devirme senaryosu olumsuz yönde gelişseydi, bu hem Türkiye’de bir trajediye yol açardı, hem de bölgede daha derin bir istikrarsızlığa sebep olurdu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Reuters, Şimşek'in açıklamasını yanlış tercüme edince ortalık karıştı Gündem ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İncirlik Üssü'ndeki son durumu açıkladı Gündem Kocaeli'de arama yapılan iki dershane kapatıldı. Gündem Çorlu'da 18 polis memuru adliyeye sevk edildi Gündem