Yunanistan, Avrupa Birliği 5'inci dönem başkanı oldu

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın 100 milyar Avro'ya mal olan AB başkanlığını üstlenmesi özellikle Alman medyasında alay konusu oldu.

Abone ol

1 Ocak itibarıyla Yunanistan 5'inci dönem AB başkanlığına başladı.

5 yıla yakın süredir ekonomik krizin içinde olan Yunanistan'ın bu maliyetli görevi üstlenmesi tartışma konusu oldu.

Avrupa Parlamentosu’ndaki Alman vekiller Atina'nın başkanlıktan çekilmesi istedi. Bu talebin nedeni başkanlığın 100 milyon Avro'ya mal olması...Yunanistan'ın bu miktarı AB ülkelerinden borçlanacağı tahmin ediliyor.

Yunanistan'ın dönem başkanlığı Batı medyasında da alay konusu oldu. Alman Mittelbayerische gazetesi “Yunan Başbakanı fazla iyimser. Anlaşılan Atina’da en son ölen şey umut” yorumunu yaptı.

Avusturya Gazetesi Kronen de haberinde “Fıkra değil, Yunanlar dönem başkanı” ifadeleriyle kullandı.

Yunan hükümeti ise bu eleştirilere karşı göreve hazır olduklarını belirtti ve Avrupa Birliği üyeleri arasındaki eşitlik ilkesini vurguladı.

Başkanlıkla ilgili diğer bir tartışma konusu da 12 bin 3 yüz Avro'ya mal olan dönem başkanlığı kayığı oldu. Kayığın ihale açılmadan bir firmaya yaptırılması ve ambelemin Kıbrıs Rum Kesimi’nin dönem başkanlığı amblemini andırması tepkiyle karşılandı.

ulusalkanal.com.tr

Irak'ta 75 Türk çatışmaların ortasında kaldı Dünya Bakanlara Avrupa'da Rahat Yok! Dünya Öncelik Cumhurbaşkanlığı Dünya Sözleşmelerin uzatılmaması protesto edildi Dünya