Yeni açılım raporu yolda

Başbakan Erdoğan'ın baş siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan Meclis'teki açılım komisyonun yeni bir rapor üzerinde çalıştığını söyledi. Açılım paketinin ilanından sonra PKK'dan gelen tepkileri de yorumlayan Akdoğan, "Öcalan'ın umdumu koruyorum açıklaması bir çoklarının hoşuna gitmedi" ifadesini kullandı, "bunların hepsinin ne dediği bir yana Öcalan’ın ne dediği bir yana... " dedi.

Abone ol

Başbakan'ın Baş siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan Star gazetesi'deki köşesinde açılım süreciyle ilgili yeni ipuçları verdi. Akdoğan Meclis'te çalışma yürüten açılım komisyonun yeni bir rapor üzerinde çalıştığını söyledi.

AK Parti’nin attığı ikinci önemli adım, Meclis’te bir komisyon kurulmasıydı. Halen çalışmakta olan bu komisyon da farklı kişi ve kurumları dinleyerek bir rapor hazırlıyor.

Açılım süreciyle ilgili kısa bir özet yapan Akdoğan akil insanlar heyetine karşı yurttaşın tepki koymasından duyduğu rahatsızlığı bir kez daha dile getirdi.

Açılım paketinin açıklanmasından sonra PKK tarafından gelen tepkileri de değerlendiren Akdoğan Öcalan'ın BDP ve Kandil'e göre daha olumlu mesajlar verdiğini savundu.

Kandil’dekiler ayrı ayrı konuşuyor, BDP’liler hep konuşuyor. Ama bunların hepsinin ne dediği bir yana Öcalan’ın ne dediği bir yana... Öcalan sürecin anlamlı, çalışmaların önemli olduğunu ve bunların toplumu rahatlattığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Silopi'de saldırı Gündem Özel mezarlıkların kriterleri açıkladı Gündem O imam yine sürüldü Gündem Önerge skandalı Gündem