İki cinayetle ilgili soruşturma derinleşiyor

İstanbul Emniyeti, art ardına işlenen cinayetlerin birbiri ile bağlantısı üzerinde yoğunlaştı. Polis, Vedat Şahin ve Ali Ekber Akgün cinayetlerinin Ergenekon kumpasında rol alan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'ye yönelik suikast girişimi arasındaki bağ üzerinde çalışıyor. Zindaşti f tipi polis-savcı-hakim yapılanması aracılığıyla tahliye edilmişti.

Abone ol

İstanbul polisi, aynı günü peş peşe yaşanan Vedat Şahin ve Ali Ekber Akgün cinayetlerinin bibirleriyle olan bağlantılarını mercek altına aldı. Asayiş, Narkotik Suçlar, Organize, İstihbarat ve ve Terörle Mücadele Şubeleri cinayetler üzerine ortak çalışma başlattı. Vedat Şahin ile Ali Ekber Akgün'ün hem yurt içinde hem de yurt dışında ilişki içinde oldukları tespit edildi.

Geriye dönük iz süren polis Şahin ile Akgün'ün Hollanda bağı ve uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetleri üzerinde yoğunlaştı. Araştırmalarda üzerinde durulan bir diğer isim de İranlı Naci Şerifi Zindaşti. Ergenekon kumpasında da rol alan Zindaşti'nin, F tipi polis-savcı-hakim ekibiyle birlikte çalıştığı biliniyor. Zindaşti de üç ay önce suikaste uğramış ancak o an makam arabasına olmadığı için son anda kurtulmuştu.

Hollanda basınının gündeme getirdiği uyuşturucu baronu Atilla Öner de araştırılan isimlerden. 4 milyon euro ile Türkiye'ye kaçan Akgün ve Öner'in ortak olduğu iddia edildi. İkili arasındaki anlaşmazlık büyüyünce de karşılıklı olarak cinayetler işlenmişti.

Emniyet buradan yola çıkarak, Türkiye ve Hollanda arasındaki kaçakçılık ağını mercek altına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti Gündem Ali İsmail Korkmaz'ı öldüren polisin avukatı: Polis değil, eylemciler yargılanmalı Gündem Erdoğan ile Davutoğlu ters düştü Gündem Şırnak'ta çatışma! Ölü ve yaralılar var Gündem