ABD'nin hedefi Çin

Amerika Çin'i, Asya'daki müttefikleri üzerinden çevreleme girişimine hız verdi. Amerika Başkanı Obama'nın 23 Nisan'da Japonya'dan başladığı Asya turu, eski bir Amerikan kolonisi olan Filipinler'de sona erdi. Filipinler ile imzalanan anlaşma ile Amerikan askerleri, savaş uçakları ve askeri gemileri 10 yıl boyunca Filipin üslerinde yer alacak.

Abone ol

Amerika Başkanı Obama'nın Asya turu Filipinler'de son buldu.

Asya turuna 23 Nisan'da başlayan Obama, Japonya, Güney Kore, Malezya ve Filipinler'i ziyaret etti. Ziyaretler Pentagon'un 2012'de aldığı strateji kararlarına uygun olarak düzenlendi.

Afganistan ve Irak yenilgilerinin ardından, rotasını Asya-Pasifik bölgesine çeviren ve hedefe Çin'i koyan Amerika, 4 ülke ile ekonomik ve askeri alanda bir dizi işbirliğine imza attı.

Japonya ile Çin arasında gerilime neden olan Diayou adaları konusunda, Japonya'ya destek veren Obama, Filipinler ile de askeri bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, eski bir Amerikan kolonisi olan Filipinler'deki Amerikan askerlerinin sayısı arttırılacak. Amerikan askerleri, savaş uçakları ve askeri gemileri 10 yıl boyunca Filipinler'deki üslere yerleşecek. Amerikan yönetimi Filipinler adalarında güvenlik önlemi alma hakkına da sahip olacak.

Amerika'nın Çin'e karşı bölgedeki müttefikleri üzerinden adımlarına Çin tepki göstermiş, Çin Komünist Partisi Amerika'yı ateşle oynamakla suçlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Türk gencine ırkçı saldırı Dünya 491 idam bozuldu Dünya Beşar Esad tekrar aday Dünya ABD'nin umudu sosyal medya! Dünya