Milli lezzet kabak tatlısına yerli yorum

Türk mutfağının en özel çeşitleri arasında yer alan milli lezzetimiz kabak tatlısı, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Kabak tatlısının tahinle harmanlanması ise Antalya’ya has bir lezzet. Onun da bir sırrı var? Bu tarifi, Kaş'ta yıllardır mutfağında kabak tatlısı yapan Serkan Uzun anlattı.

Abone ol

Kabağın en lezzetli hali, Türk mutfağının en özel çeşitleri arasında yer alıyor. Bal kabağının lezzet yolculuğunda son durak, kabak tatlısı.

Milli lezzetimiz kabak tatlısı, hemen hemen her bölgede yapılıyor. Kabak tatlısının tahinle harmanlanması sadece Antalya’ya has bir yorum. Ustasına göre kabak tatlısı kaynayarak değil, demlenerek kıvam alıyor.

Özellikle Kaş ilçesinde usta ellerde yapılanın lezzeti bambaşka. Yıllardır mutfağında kabak tatlısı yapan Serkan Uzun, milli tatlıya getirilen yerli yorumun inceliklerini anlattı.

Birçokları için kabak tatlısı yapımı en kolay olan tatlıdır ancak aslında ustalık, duygu ve sabır isteyen bir lezzet. Tatlı 3 günün sonunda tabağa geliyor.

Kabak tatlısı her öğünden sonra tüketilebiliyor. Şerbetli tatlılar arasında sayılsa da son derece hafif olması bu lezzeti benzerlerinden ayırıyor. Dünyada eşi benzeri bulunmayan kabak tatlısı, yabancı turistlerin de gözdesi.

Antalya Usulü Kabak Tatlısı için coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldı. Sonuçlanması bekleniyor.

Iğdır'da Ali Turan kahvehanesini resim atölyesine çevirdi Yurt Doğu'da 4 il için buzlanma ve don uyarısı Yurt Yozgat'ta sığırcıklardan görsel şölen Yurt Edirne'de emekli postacıdan sahipsiz hayvanlara yardım Yurt