İşte raporlarla ABD'nin Türkiye tahminleri

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Partilerüstü Politika Merkezi’nin raporunda çarpıcı analizler yapıldı. Raporda, Başbakan Erdoğan'ın "muhalefet birleşmeden" erken seçime gideceği tespiti var. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de İlker Başbuğ'un olası adaylar arasında olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Eski Türkiye büyükelçilerinden Morton Abramowitz ve Eric Edelman’ın başkanlığında hazırlanan rapor Türkiye'yle ilgili gelecek senaryoları tartışıldı. Raporda Başbakan Erdoğan'ın Cumhuşbaşkanlığı olasılığının kalmadığı vurgulandı.

"Erdoğan, son iki yılını eski rakibi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün pozisyonunu zayıflatmaya harcadı. Türkiye’yi büyüyen bir ekonomiden, kırılgan bir ekonomiye dönüştürdü. Türkiye’nin eski imajını lekeledi. O zamandan beri Erdoğan, seçilmiş bir sultan veya İslami Franco"

Partilerüstü Politika Merkezi’nin raporunda Çankaya Köşkü'yle iligli bazı seçeneklere dikkat çekildi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri için temel sorun, CHP ve MHP’nin ortak bir adayda uzlaşması. Aksi takdirde, Gül Çankaya’da 2019’a kadar oturmaya devam eder. Cumhurbaşkanlığı koltuğu adaylarından biri Meral Akşener. Akşener, muhafazakâr ve milliyetçi çevrelerden oy alabilir. Serbest bırakılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da siyasi bir figür olabilir. Başbuğ, milliyetçi ve merkezdeki oylar için güçlü bir aday olacaktır"

Amerikan raporunda muhalefetin birleşik bir kuvvet olma ihtimaline de vurgu yapıldı.

"30 Mart yerel seçimleri Erdoğan’ın erken seçime ilişkin kararını da belirleyecek. Tıpkı 2007’de olduğu gibi bu seçeneği, "muhalefet birleşmeden" ve "meşruiyeti daha da aşınmadan" gerçekleştirmesi bekleniyor"

ulusalkanal.com.tr

Hani kamera yoktu! Gündem Tapeciler tespit edildi Gündem 16 Mart'ı hatırladınız mı? Gündem 'Millet provokasyona gelmedi' Gündem