İlki AKP oyuyla reddedilmişti

CHP, Soma'daki maden faciasının araştırılması ve sorumluların tespiti için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi. CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ve arkadaşlarının önergesinde taşeron firmaların iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda yeterli özeni göstermediği vurgulandı.

Abone ol

CHP, Soma'daki maden faciası için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ve arkadaşları, önergeyi Meclis Başkanlığı'na sundu.

3 yılda 11 ölümlü iş kazası olduğuna dikkat çekilen önergede Soma'nın adının sadece maden facialarıyla gündeme geldiği belirtildi.

Soma'da devlet ve özel sektöre ait maden ocaklarında 12 bin madencinin çalıştığı belirtildi.

Önergede iş kazalarının nedenlerinin araştırılarak sorumluların tespiti ve iş kazalarının önlenmesi için komisyon kurulması teklif edildi.

"Soma’da maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarının nedenlerinin araştırılarak, sorumluların tespiti, iş kazalarının önlenmesi için sendikalar ile kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonunu sağlanması, iş ve işçi güvenliği bilincinin yerleşmesi, kazaların önlenmesi ve kalıcı çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105nci maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

Önergenin ardından açıklama yapan CHP'li Ören, Erdoğan'ın bu iddasına da yanıt verdi. Ören, "AKP milletvekillerinin eften püften önerge suçlamaları ise maden kazalarına ve işçi ölümlerine duyarsızlıklarının göstergesidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Madenciler için iş bırakıldı Gündem İzmir Vali Yardımcısı'ndan skandal sözler Gündem Yürek yakan görüntü! Gündem Üç arkadaşını kurtardı, kendisi can verdi! Gündem