Merkel'den 'Türkiye' açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu ifade etti. Merkel'in görüşünün Avrupa Birliği üyesi ülkelerde de etkili olacağı belirtiliyor.

Abone ol

Avrupa Birliği'nde gündem Türkiye... Batı hem Türkiye'yi istemiyor hem de Türkiye'nin Avrupa'dan tamamen kopmasından endişe ediyor.

Alman Bild gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinin parlamento toplantısında yaptığı konuşmaları yazdı. Merkel'in Türkiye ile görüşmelerin fiilen bittiği yönünde beyanları aktarıldı.

Habere göre Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu ifade etti. Bu duruşun, partinin Türkiye konusundaki tutumunu soran seçmenlere de iletilmesini istedi.

Avrupa'ya tavsiye ise İsrail'den geldi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye’ye karşı daha sert politikalar izleme çağrısı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Hürmüz Boğazı'nda gerilim Dünya Medvedev: Yıldırım'la Rus metalürji şirketlerinin Türk pazarına girmesini de konuşacağım Dünya Suriye Ordusu, Halep'in yüzde 30'unu geri aldı Dünya Dünyanın en yaşlı insanı! Bugün doğum günü Dünya