Bankalar yurttaşları geri çeviriyor

Kredi kartı limitlerinin gelirin 4 katı ile sınırlandırılması bir sorunu da beraberinde getirdi. Bankalar "müşterilerin toplam kart limitini görecek sistemimiz" yok dedi, limit artışını durdurdu.

Abone ol

8 Ekim'de yayımlanan yönetmelik ile yeni kart sahiplerinin limitleri sınırlandırıldı. Müşteriler ilk yıl için 2, diğer yıllar için ise gelirin 4 katını aşamayacak. Ancak bankalar bu yönetmeliğin uygulanması için hazır değil. Nedeni ise vatandaşın toplam kredi limitini gösterecek Kredi Kayıt Bürosu'ndaki altyapının tamamlanmamış olması.

Bankalar da bu sistem hazır olmadığı için müşterilerin limit artırma isteklerini geri çeviriyor. Yani limit artırma hakkınız olsa bile bankalar ceza almaktan korktukları için vatandaşların kredi kartı limitini artırmıyor.

Bankaların gözü ise şimdi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda. Konuyla ilgili ne yapılacağına ilişkin görüş isteyen bankalar, bu görüş gelene kadar limit artırımına gitmeyecek.

ulusalkanal.com.tr

Kadrolaşma yönetmeliği yürürlüğe girdi Ekonomi Bütçe Görüşmelerinde Sayıştay Raporu Tartışması Ekonomi İşçinin bayramı bugün Ekonomi İşte işsizlik gerçeği Ekonomi