IŞİD Camii'leri yıkıyor

Irak ve Suriye'yi kana bulayan, Türk diplomatları Musul'da rehin alan IŞİD terör örgütü cami ve türbeleri havaya uçuruyor. Geçtiğimiz günlerde Hazreti Yunus türbesini yıkan teröristler Cuma günü de Hazreti Şit peygamber Camii'ni uzaktan kumandalı bomba düzeneği ile patlattı.

Abone ol

Irak Amerikan işgalinden sonra en büyük kültürel yıkım dönemini yaşıyor. Amerika, İsrail ve AKP'nin desteğiyle hayat bulan IŞİD terör örgütü Irak'taki yüzlerce yıllık dini mekanları, camileri türbeleri yıkıyor...

Örgüt son olarak Musul kentinde Osmanlı valisi Mustafa Paşa tarafından 1057 hicri yılında inşa edilen Hazreti Şit peygamber Camii'ni havaya uçurdu.

Patlama anını sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan görgü tanıklarına göre, cami cuma namazından sonra IŞİD militanları tarafından boşaltıldı. Ardından caminin içine bombalar yerleştirilerek uzaktan kumandayla havaya uçuruldu.

Patlama anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

IŞİD geçtiğimiz günlerde yine Musul'daki, Hazreti Yunus Türbesini dinamitle havaya uçurmuştu.

Hazreti Yunus Türbesi hem Müslümanlar ve hem de Hristiyanlar için de kutsal sayılıyordu. Türk hacılar kutsal topraklara giderken Hazreti Yunus Türbesini ziyaret ediyordu.

(İlgili haberi okumak için görsele tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr

Bir uçak daha düştü! Dünya ABD'nin Libya Büyükelçiliği tahliye edildi Dünya Dünyanın en büyük uçan böceği bulundu Dünya Eve yıldırım düştü: 4 kişi öldü! Dünya