Navtex ilan edildi! Oruç Reis bölgeye ulaştı

Kahire ve Atina'nın hukuksuz anlaşmasına yanıt sahada veriliyor. Türkiye yeni Navtex ilan etti. Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Antalya'dan demir alarak Meis güneyine ulaştı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez haberi sosyal medyadan duyurdu. Öte yandan Türk donanması Akdeniz'de atış eğitimlerine de başladı. Türkiye'nin kararlı adımları Yunanistan'ı panikletti. Yunan Başbakan Miçotakis, Milli Güvenlik Hükümet Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı, Avrupa Birliği ve NATO'ya sığındı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve Mısır hattında da telefon görüşmeleri yapıldı.

Abone ol

Türk Donanması Mavi Vatan'da gövde gösterisi yapıyor. Türkiye'nin haklarını hiçe sayarak Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalayan Yunanistan ve Mısır, panikte.

İki ülkenin hukuksuz anlaşması, tansiyonu yükseltti. Türkiye cevabı sahada veriyor. Oruç Reis için yeniden Navtex ilan edildi. Sismik araştırma gemisi Antalya'dan demir alarak, Meis'in güneyine ulaştı.

Duyuru, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmes tarafından yapıldı.

Oruç Reis'e çalışmalarında Ataman ve Cengiz Han gemileri de eşlik edecek. Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde gerçekleşecek faaliyetlerde, Türk Donanması da teyakkuzda oalcak. Sismik araştırma gemisi, 23 Ağustos'a kadar bölgede faaliyet yürütecek.

Oruç Reis'in Meis çevresine gelmesi ile Yunan tarafında hareketlilik başladı. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ilk işi Avrupa Birliği ve NATO'dan yardım istemek oldu.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Charles Michel'i telefonla arayan Miçotakis'in, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile de gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

Miçotakis, Milli Güvenlik Hükümet Konseyi'ni de acil toplantıya çağırdı. Yunan basını ordu kaynaklarına dayandırdığı haberlerinde, Yunan donanmasının alarmda olduğunu duyurdu. Yunan askerlerinin izinlerinin iptal edildiği iddia edildi.

Panikleyen bir diğer taraf da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi oldu. Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Yunan ve Mısırlı mevkidaşları ile telefon görüşmesi yaptı.

Türkiye sadece sismik araştırması ile değil, icra ettiği eğitimlerle de tedirginlik yarattı. Türk donanması Akdeniz'de atış eğitimlerine başladı. Eğitimler iki gün boyunca sürecek.

Bu arada Barbaros Hayrettin Paşa Sismik araştırma gemisi de, Kıbrıs'ın güneyinde Karpaz açıklarında faaliyet yürütüyor. Tuzla Tersanesi’nde bulunan Yavuz Sondaj Gemisi ise Baf ve Limasol açıklarındaki sahaya demirledi.

ulusal.com.tr

İşsizlik rakamları açıklandı Gündem CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Demokrasinin damarları tıkanmış, büyük bir bypass’a ihtiyaç var” Gündem Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ görevinden uzaklaştırıldı Gündem MSB duyurdu: 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem