Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi açıklandı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı. Resmi Gazate'de yayımlanan kararnameyle 3 general bir üst rütbeye, 14 albay tuğgeneralliğe terfi etti. 59 il jandarma komutanlığına da yeni atama yapıldı. Kararname Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlandı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı kararname yayımladı, Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarının terfi ve tayinleri belli oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için kararname çıkardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle 3 general bir üst rütbeye, 14 albay tuğgeneralliğe terfi etti.

Kararname ile 59 il jandarma komutanlığına da yeni atamalar yapıldı.

Böylece daha önce diğer askeri birliklerde olduğu gibi Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura’da karara bağlanan terfi ve tayin kararı ilk kez üçlü kararname ile belirlendi.

Kararnameyle İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Ankara’da üst bir göreve atandı. İstihbarat başkanlığı’nda görevli Albay Nuh Köroğlu da Tuğgeneralliğe terfi ederek İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı oldu.

Kararname ile Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara emekli edildi. Ayrıca, 5’i kurmay 65 albay da emekliye sevk edildi.

ulusal.com.tr

Halk otobüsünde askerlere saldıranlar için karar çıktı Yurt Tekirdağ'da 20 ton çalıntı zeytin ele geçirildi Yurt Sivas merkezli ByLock soruşturmasında 6 tutuklama Yurt Kayseri'de trafik kazası: 4 ölü, 2 yaralı Yurt