Erzincan Ergenekon davasında beraat kararının gerekçesi açıklandı

CHP Milletvekili İlhan Cihaner ve dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in hedef alındığı Erzincan davasında beraat kararının gerekçesi açıklandı. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi gerekçeli kararda kumpasa dikkat çekti. Savcılığın sanıklar aleyhine delil oluşturulmaya çalıştığı vurgulandı.

Abone ol

Beraatle sonuçlanan Erzincan'daki Ergenekon kumpasında gerekçeli karar açıklandı. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi dönemin özel görevli savcısı Osman Şanal'ın "sanıklar aleyhine delil oluşturmaya çalıştığını" vurguladı.

Eski Başsavcı İlhan Cihaner ve dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in yargılandığı Erzincan davasında beraat kararının gerekçesinde kumasa dikkat çekildi. Yargıtay heyeti özel görevli savcı Şanal için çarpıcı tespitlerde bulundu, Osman Şanal'ın kastılı hareket ettiği belirtildi.

Dosyada şaibeli gizli tanık ifadeleri dışında delil olmadığı belirten yüksek mahkeme, gizli tanıkların çelişkili ifadelerini de poliseye film senaryolarına benzetti. Gerekçeli kararın dayanaklarından biri de gizli tanıkların şaibeli kimlikleri oldu. Savcılıktan atılan Bayram Bozkurt'un "Gizli Tanık" olduktan sonra yeni kimliği ile yeniden savcılığa dönmesi ise şaşkınlıkla karşılandı. Kararda "bu durumun nasıl mümkün olduğu anlaşılamamıştır" denildi ve "Bozkurt'un bir kez daha savcılıktan atıldığı" hatırlatıldı.

Erzincan'a bağlı Çatalarmut Barajı’nda mühimmat bulan polislerin Erzurum Başsavcılığı'nı aramasının da dikkat çekici olduğunu belirtildi. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi gizli tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır’da yakalanan Norveçli'den bu not çıktı Gündem Meteorolojiden kuvvetli yağış ve çığ uyarısı Gündem MHP'de muhalifler kurultay için dava açtı Gündem İşte Gaziantep'te 9 kişiyi öldüren katil Gündem