Maltepe'deki darp iddiası

"Bakanımız evimize geldiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın yönlendirmesiyle 3 gündür evimize psikolog geliyor"

Abone ol

Maltepe'de, Pendik-Kadıköy hattındaki minibüste, bir kadının başörtüsü nedeniyle kendisini darbettiği iddiasıyla şikayette bulunan lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'in annesi Hanife Yiğit, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyaretine ilişkin, "Bakanımız evimize geldiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın yönlendirmesiyle 3 gündür evimize psikolog geliyor." dedi.

Bakan Kaya'nın ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını cevaplayan anne Yiğit, Bakan Kaya'nın, olayın yaşandığı ilk günden itibaren kendilerine destek olduğunu söyledi.

Ziyaretinden dolayı Bakan Kaya'ya teşekkür eden Yiğit, şunları söyledi:

"Yaşanan olay nedeniyle çok üzüntü duyduğunu, kızımızın pırıl pırıl bir evlat olduğunu ve inşallah okuyup bir yerlere geleceğine inandığını söyledi. Kızım, sayısal okuduğu için doktor olmayı istiyor, inşallah olur. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Olayın yaşandığı gün bize telefon eden ilk kişi kendisiydi. Çocuğumuzun durumunu sordu. Hemen psikologları yönlendirdi. Kendisine teşekkür ediyorum."

Dava süreciyle ilgili bir soru üzerine Yiğit, "Bakanlık tarafından takip edileceğini belirttiler. Bizim aklımızda hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde kendi evlatları gibi gereken yapılıyor. Zaten bütün herkes için aynı şeyi yapıyor." dedi.

Kızının hala olayın etkisinde olduğunu anlatan Yiğit, şunları kaydetti:

"Kızım ağlıyor. Sanki aynı olayı tekrar tekrar yaşıyor gibi oluyormuş. 'Anne lütfen artık beni kimseyle görüştürme' dedi. Ben size çok teşekkür ediyorum. Siz olduğunuz için herkes bu olaydan haberdar oldu. Geceleri sanki arkasından birisi çekiyormuş gibi hissederek sıçrıyor. Korkuyla mı yatıyor artık bilemiyorum. Onu yaşadığını belirtiyor. Düzelecek inşallah. Sayın Bakanımızın yönlendirmesiyle 3 gündür evimize psikolog geliyor."

‘Hayır’ için Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli Gündem Yolcu vapuru internetten satışa çıkarıldı Gündem TSK'dan 'Kış Tatbikatı' Gündem Karadenizli balıkçılar Gürcistan'da umduğunu bulamadı Gündem