2 hafta içinde biraraya gelecekler

İsrail basını Türk ve İsrailli yetkililerin 2 hafta içinde biraraya gelerek ikili ilişkileri ele alacaklarını öne sürdü. İddialara göre görüşme kararı ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın araya girmesiyle alındı.

Abone ol

İsrail'de ibranice yayın yapan Kanal 2 televizyonu, İsrail ve Türk yetkililerin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için 2 hafta içinde vir raya geleceklerini iddia etti.

Haberde "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefonla görüştüğü, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yetkililerin bir araya gelme kararı aldıkları" belirtildi.

Beyaz Saray'dan telefon görüşmesiyle ilgili yapılan kısa açıklamada "Türkiye-İsrail ilişkilerinin ilerletilmesi ve Doğu Akdeniz'deki enerji işbirliğinin geliştirilmesininin ele alındığı" vurgulandı.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, önceki gün yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'den çıkan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacaklarının sinyalini vermişti.

ulusalkanal.com.tr

Şam'da intihar saldırısı! Çok sayıda ölü var Dünya Mistura'dan muhaliflere uyarı Dünya Türkmendağı Suriye'nin elinde Dünya Slovenya'da zincirleme trafik kazası: 4 ölü Dünya