Obama'dan zamanlaması manidar eleştiri

Almanya'da düzenlenen G7 Zirvesinde konuşan Obama, Türkiye'yi binlerce IŞİD'linin Suriye'ye geçişini önleyememekle suçladı. Seçim kampanyası boyunca Türkiye ile ilgili açıklama yapmayan Obama'nın bu eleştiriyi seçimlerin hemen ardından yapması dikkat çekti.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Almanya'da düzenlenen G7 zirvesi'nde Türkiye'yi eleştirdi.

Zirvede alınan kararlarla ilgili açıklamalar yapan Obama, sözü Türkiye'ye getirdi.

Suriye ve Irak'a yabancı savaşçıların gitmesinin engellenmesi noktasında ilerleme kaydettiklerini belirten Obama "Hala binlerce yabancı savaşçının Türkiye'den Suriye'ye geçtiğini ve sonrasında da Irak'a gittiklerini görüyoruz" dedi.

Türkiye-Suriye sınır bölgesinde olan bitenin daha etkin izlenmesi gerektiğini vurgulayan Obama "Türk makamları bu problemi biliyorlar ancak IŞİD'e geçişleri önlemek için kapasiteyi tam olarak artırmış değiller." dedi.

Türkiye'deki seçim kampanyası boyunca Türkiye'yle ilgili açıklama yapmayan Obama'nın eleştirisinin Pazar günkü seçimlerin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Ukrayna konusunada değinen Obama, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda şiddet uygulamaya devam ettiğini, G7 üyelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımlara ve Ukrayna'ya destek vermeye devam edeceklerini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'nın itirazları sonucu tedavüle girmeyecek Dünya Komşuda 5.3 büyüklüğünde deprem Dünya Kuzey Kıbrıs’tan dünyaya örnek olacak proje Dünya Vatan Partisi İsveç'te soykırım heykellerine karşı hukuk savaşı başlattı Dünya