Açılıma yasa talimatı

Açılım trafiği hız kazandı. AKP'nin açılım planını yürüten kurmayları ile HDP heyeti arasındaki görüşmenin ardından, süreçle ilgili "yasal zemin" talimatı geldi. Başbakan Erdoğan bir yasa taslağı hazırlanması için İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı görevlendirdi.

Abone ol

Öcalanlı açılım sürecinde "yasal zemin" trafiği hız kazandı. Hafta başında AKP ve HDP arasındaki yapılan açılım zirvesinde sürece yasal dayanak sağlanması konusu ele alındı. Son olarak yasa taslağı konusunda Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiği belirtildi.

Bir süredir kalekol proterstolarıyla birlikte PKK'nın bazı terör eylemleri olmuştu. Açılım süreciyle ilgili "yasal zemin" baskısına AKP, yeni adımların sinyalleriyle yanıt verdi. Süreçte kamu görevlilerinin de elini güçlendirecek yasal düzenleme için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Başbakan Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya bir yasa tasalğı hazırlaması konusunda talimat verdiği bilgisi kulislere yansıdı. Ala'nın koordinesinde, ne tür adımlar atılabileceği noktakında çalışma yapılacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Faciaya ramak kaldı Gündem A Haber'in yalanı ortaya çıktı Gündem Bilirkişiden şoke eden "Soma" raporu Gündem Özelleştirme katliamı geçim sıkıntısını gözler önüne serdi Gündem