Zorunlu trafik sigortası özellikle taksi esnafını zora soktu

Zorunlu trafik sigortası özellikle taksi esnafını zora soktu. Nisan ayından bu yana 6 aylık periyotta sigorta primlerine tam sekiz kez zam yapılması taksicileri isyan ettirdi. Kazası olmayan bir aracın poliçesi geçen yıl ortalama bin 100 lirayken yaklaşık 11 katı bir artışla bu yıl 12 bin lirayı buldu.

Abone ol

2014 yılından itibaren trafik sigortasında serbest tarife rejimine geçildi ve primler sigorta şirketlerince belirlenen oranlarda artmaya başladı. Ne olduysa değişen bu hesaplama yöntemi ile birlikte oldu. Ve, Nisan ayından bu yana, son altı ayda Zorunlu Trafik Sigortası primlerine tam sekiz kez zam yapıldı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, son 1 yılda yapılan zamları şu örnekle anlatıyor. "Geçen yıl İstanbul'da bin 300 ile 2 bin 500 lira prim ödeyen iki minibüse, bu yıl kazası olmadığı halde 11 bin 810 lira ile 12 bin 310 lira poliçe kesildi. Ticari taksilere kesilen poliçe ise 2 bin 650 ila 6 bin lira arasında değişiyor."

Fevzi Apaydın, esnafın tüm gelirini bu poliçeye ayırdığını, hatta battığını kaydederek, "zorunlu trafik sigortasında risk ve fiyat, devlet tarafından belirlenmeli" dedi.

Zorunlu trafik sigorta bedellerinin, kasko fiyatlarını da ikiye katladığına dikkati çeken Apaydın, "sigorta fiyatları rekabet olsun diye serbest bırakıldı ama tam tersine sigorta şirketleri bu fırsat bilip sürekli zam yapıyorlar. Esnafımız sigorta şirketlerinin keyfiyetinden kurtarılmalı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül'den Davutoğlu'na cevap Gündem "Hakkımızda iddianame hazırlayanlar şimdi vatan haini" Gündem Canlı bomba Ömer Deniz Dündar'ın babası oğlunu bulmak için yaşadıklarını anlattı Gündem Başsavcılık canlı bombanın kimliğini açıkladı Gündem