Kuru çiçek bamyanın fiyatı ne kadar?

Dalında 15 lira olan çiçek bamyası ipe dizilince "altın" kadar değerleniyor. Ağırlıklı olarak Amasya'da üretilen kuru çiçek bamyanın fiyatı 200 liraya kadar yükseliyor. Pahalı olsa da lezzeti ile Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Abone ol

Dalında da kıymetli ama kurutulunca altın ile yarışıyor. Çiçek bamyası, 200 liraya kadar alıcı buluyor.

Çiçek bamyanın memleketi daha çok Amasya... Anadolu'nun eşsiz lezzetleri arasındaki yerini hep koruyor. Ancak üretimden sofraya bin bir zahmetle ulaşıyor.

Ekimi Nisan ayında yapılıyor. Haziran ayının ikinci haftasından itibaren hasat başlıyor. . Sarı renkli ve küçük meyveli çiçek bamyası, genellikle ipe dizilip kurutulduktan sonra satılıyor.

Fiyatı yüksek görünse de üreticisine çektiği zahmeti unutturmaya yetmiyor. Çünkü üreticiye göre bu emeğe bu fiyat az bile.

Taşova ilçesinde yılda ortalama 500 dekar alanda 250 ton bamya üretiliyor. Türkiye'nin bamya ihtiyacının yüzde 30'u karşılanıyor. Kış aylarında daha çok tüketilen kuru bamya genellikle Konya, Isparta, Kayseri ve Diyarbakır'a gönderiliyor.

ulusla.com.tr

Meteorolojiden İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa için kuvvetli yağış uyarısı Yurt Palamut tekrar ağlara takılmaya başladı Yurt Son dakika! İstanbul'da silahlı saldırı: Yaralılar var Yurt Bakan duyurdu! O projeyi tamamladık Yurt