AKP'li Ali İhsan Yavuz'dan İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili 'fark düşüyor' iddiası

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Yavuz, "İddia ederken kendi verilerimize güveniyorduk. Biz ayrıca bir sonuç alım sistemi kurduk ve karşılaştırma yaptık. Biz diyoruz ki İstanbul’da durum hiç anlatıldığı gibi değildir. Çünkü görevlendirdiğimiz kişiler üzerinden biz bir sisteme aldık ve çokta hızlı bir şekilde sonuçlara ulaşıyoruz demiştik. Daha ilk incelemede ilginç verilerle karşılaştık. Demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim." dedi. AKP'li isim, "Biz rakamlarımıza güveniyoruz dedik. Bakınız Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre söylüyorum, 29 binlere kadar çıktı biliyorsunuz fark. Ama şu anda ne kadar biliyor musunuz? Şu an itibarıyla düşüyor, düşmeye devam edecek; 20 bin 509." iddiasında bulundu

Abone ol

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, şunları söyledi:

"İddia ederken kendi verilerimize güveniyorduk.

Biz ayrıca bir sonuç alım sistemi kurduk ve karşılaştırma yaptık. Biz diyoruz ki İstanbul’da durum hiç anlatıldığı gibi değildir.

AK Parti'ye operasyon yapıldı.

Çünkü görevlendirdiğimiz kişiler üzerinden biz bir sisteme aldık ve çokta hızlı bir şekilde sonuçlara ulaşıyoruz demiştik.

Verilerimize güveniyoruz hodri meydan.

Daha ilk incelemede ilginç verilerle karşılaştık.

Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem herhalde fazla abartmış olmam.

Oylar kaydırılarak başka partilere yazılmış.

Bağcılar’da bir sandıkta AK Parti 153 oy almışken sandık sonuç tutanağına AK Parti'nin olduğu yer hiç yok şeklinde işaretlenmiş. Bizim oyumuz CHP'ye yazılmış. CHP'nin 126 oyu da Vatan Partisi'ne yazılmış.

FARK DÜŞÜYOR İDDİASI

Biz rakamlarımıza güveniyoruz dedik. Bakınız Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre söylüyorum, 29 binlere kadar çıktı biliyorsunuz fark. Ama şu anda ne kadar biliyor musunuz? Şu an itibarıyla düşüyor, düşmeye devam edecek; 20 bin 509.

Çok büyük hatalar, usulsüzlükler var.

Biz, bize emanet edilen oylara sahip çıkmak istiyoruz."

ulusal.com.tr

Seçmenden "uzlaşın" mesajı Gündem Arrezea: Türk dostlarımızın desteği çok önemli Gündem Seçimlere itiraz süresi sona erdi Gündem Otizm farkındalığı için mavi ışık Gündem