Bu numarayı not edin: 0312 988 16 70

Geri sayımı başlayan 7 Haziran Genel Seçimi için zihinleri kurcalayan başlıca şüphelerden biri “güvenli ve adil bir seçimin olup olmayacağı. Peki seçimlerde bir hile olduğunda yurttaşlar ne yapmalı? Müşaitlerin görevleri neler? Bu soruların yanıtlarını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu ve Temiz Seçim Platformu mensubu Prof. Dr. Kemal Yıldırım’dan dinledik.

Abone ol

Pazar günü sandık başına gidecek milyonlarca seçmenin ortak bir kaygısı var. Oyların kullanımı ve sayılması adil bir şekilde yapılacak mı?

Seçimde çok sayıda yurttaş da müşait olarak görev yapacak. Hileli bir bir duruma şahit olunduğunda hangi adımların atılacağı sorusu öne çıkıyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu ve Temiz Seçim Platformu adına Kemal Yıldırım sandık güvenliğine ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Feyizoğlu önceki seçimlerde yaşanan en büyük sıkıntının tutanak toplamadaki eksiklerden kaynaklandığına dikkat çekti.

Feyizoğlu yaşanan herhangi bir sorunda 988 16 70’den 75’e kadar devam eden 5 hatlı numaranın aranabileceğini söyledi.

Temiz Seçim Platformu adına konuşan Prof. Dr. Kemal Yıldırım da seçim günü yapılacak usulsüzlüklere karşı müşatilerin görevlerini hatırlattı.

Yıldırım’a göre seçimde her yurttaşa görev düşüyor.

ulusalkanal.com.tr

Siirt, Bingöl, Şırnak ve Van'da 97 PKK'lı gözaltına alındı Gündem Eski İstanbul Valisi Erol Çakır: PKK seçime silahla müdahale etti, kimse ses çıkarmadı Gündem Tayyip Erdoğan'dan ilginç tepki Gündem Emperyalizm neden Biji HDP(PKK) diyor? Gündem