"Bir daha asla dönmeyecekler"

"Türkiye'ye sığınan yüz binlerce Suriyelilerin çoğu bir daha asla ülkelerine dönemeyecek." Bu tespiti Uluslararası Af Örgütü yaptı. Kuruluşun, Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner, resmi rakamlara göre 1 milyon 800 bin olan Suriyeli sığınmacılar için, "Çoğunluğu asla geri dönmeyecek" dedi.

Abone ol

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı resmi rakamlara göre 1 milyon 800 bin. Çatışmalar nedeniyle ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan mülteciler bir daha ülkelerine dönemeyecek.

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye'ye sığınan mültecilerle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Kuruluşun Türkiye araştırmacısı Andrew Gardner Amerika'nın Sesi'ne veriği röportajda Suriyelilerin yakın gelecekte evlerine dönemeyeceklerinin anlaşıldığını belirtti. "Çoğunluğu ise asla geri dönmeyecek" dedi.

Türkiye'nin sınır bölgelerine kurduğu kamplarda 265 bin ila 270 bin arasında Suriyeli yaşadığını belirten Gardner, resmi verilere göre 1 buçuk milyondan fazla insanın da Türkiye içerisinde kaldığını söyledi.

Garner'a göre, mülteci sayısı resmi rakamların oldukça üzerinde. Ve gelecek için topluma adaptasyonları mutlaka sağlanmalı.

ulusalkanal.com.tr

Mayın alarmı Gündem Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Çarşamba günü... Gündem Öğretmen adaylarına iyi haber! Başvuru tarihi belli oldu Gündem Genelkurmay açıkladı! Tam 747 kişi... Gündem