Bakan Koca'dan yeni açıklama

Uzmanlar ve sağlık bakanlığının uyarılarına rağmen vaka sayıları artmaya devam ediyor. Ülke genelinde tedbirler ve denetimler yoğunlaştırıldı. 14 ilden sonra İstanbul'a da yasak geldi. İstanbul Valiliği, düğünlerde oyun dans gibi faaliyetlere müsaade edilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü kına gecesi gibi etkinliklere de izin verilmeyecek.

Abone ol

Hızla artan vakalara ilişkin valilikler harekete geçti. Tedbirler kapsamında yeni yasak kararları alındı.

14 ilden sonra İstanbul'da da düğünlere kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği, düğünlerde oyun dans gibi faaliyetlere müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

Tüm kapalı alanlarda sünnet düğünü kına gecesi gibi etkinliklere de izin verilmeyecek.

Yasak 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden, "Virüsle mücadelede sadece kendi hayatımızdan sorumlu değiliz." dedi.

Uyarılara rağmen yeni hasta sayısı kontrol altında tutulamıyor. Türkiye'de toplam vaka sayısı 265 binin üzerinde seyrediyor.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, kentte 2 binin üzerinde kişinin evlerinde izolasyonda olduğunu açıkladı.

Vali, il genelinde yeni tedbirlerin alınabileceğinin sinyalini verdi.

Uyarılara rağmen tedbirleri hiçe sayanlar da var. Balıkesir'de evinde kalması gereken 32 kişi sokağa çıktı, hatalığa davetiye çıkardı. Bu kişilere 3 bin lira idari para cezası uygulanıp, haklarında adli süreç başlatıldı.

Salgınla mücadele sürecinde iyi haberler de geliyor. Kritik yaş sınırındaki bir çift koronavirüsü yendi, umut oldu.

Sivas'ta Hafik ilçesine bağlı Pusat köyünde yaşayan 82 yaşındaki Ali İhsan ile 78 yaşındaki eşi Kamer Corut bir hafta önce yorgunluk, baş ve kas ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvurdu. Koronavirüs tanısı konulan çift, 7 günlük tedavilerinin ardından iyileşerek hastaneden taburcu oldu.

ulusal.com.tr

TBMM Başkanı Şentop'tan Doğu Akdeniz açıklaması Gündem İçişleri Bakanlığı duyurdu: 1281 şüpheli yakalandı Gündem Bahçeli'den İstanbul Barosu'na tepki Gündem Vatan Partili hukukçulardan İstanbul Barosu yönetimine suç duyurusu Gündem