Sanatçılar salonu terk etti

Sanat kurumlarını yok eden TÜSAK yasa tasarısı için, düzenlenen toplantı protestolara sahne oldu. Kültür Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Nihat Gül, sanat kurumlarının temsilcileri ile bir toplantı yaptı. Ancak toplantıya katılan birçok kurumun temsilcisi, salonu terk etti. Toplantı salonunun önünde, yasa tasarısı ve Kültür Bakanlığı protesto edildi.

Abone ol

Cumhuriyet’in getirisi olan çağdaş sanat kurumlarının kapatılmasını öngören TÜSAKyasa tasarısına karşı sanatçılar ayaktaydı.

Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, tasarıyı görüşmek üzere sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Ancak toplantı protestolara sahne oldu.

Türkiye Sanata Kurumu, yani kısaca TÜSAK yasa tasarısı ile; Devlet Tiyatroları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi gibi köklü kurumların kapatılması öngörülüyor. Devlete bağlı bu kurumların kapatılıp, açılacak olan özel kurumların ise Kültür Bakanlığı tarafından atanan 11 kişilik heyete bağlanması planlanıyor.

Bu yasayla, sanatsal projelerin tamamı da TÜSAK’ın, yani Kültür Bakanlığı’nın oluşturduğu heyetin onayına bırakılacak.

Bütün bu düzenlemeleri reddeden sanatçılar, toplantının başlamasıyla birlikte salonu terk etti.

Bazı temsilcilerle içeride görüşmeler sürerken, sanatçılar hem sanatlarına hem de kurumlarına sahip çıkmak için bakanlığı ve yasayı protesto etti.

Haber: Hüsna Sarı

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr

Emek Sineması mücadelesi Kültür Sanat Usta oyuncuyu kaybettil Kültür Sanat Otyam, Jord Hatun Ordu ve Perenk Kültür Sanat İstanbul'u büyüledi Kültür Sanat