Adliyelerde görevli 91 kişi FETÖ üyeliğinden tutuklandı

İstanbul'daki adliyelerde görev yapan personele yönelik başlatılan "FETÖ" soruşturmasında gözaltına alınan 365 kişiden 91'i tutuklandı. 162 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 108 adliye çalışanının ise emniyetteki sorguları devam ediyor.

Abone ol

İstanbul'da yürütülen Fethullahçı darbe girişimi soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 91 adliye çalışanı tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik soruşturma başlatıldı. İstanbul'daki 9 adliye ile ceza infaz kurumlarında çalışan 371 personel hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerden 365'i gözaltına alınırken 6 kişinin de arandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 253 şüpheli farklı günlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 4 kişi ise emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılık ifadeleri alınan 253 kişi, daha sonra tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, 91 şüphelinin "FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. 162 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmedildi.

Emniyet işlemleri devam eden 108 adliye personelinin de önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Yurdun dört bir yanında balıkçı tekneleri ile denize açıldı Gündem Haseke'deki Kürt aşiretler, PYD baskısına karşı Esad'ın yanında Gündem 543 hakim ve savcı ihraç edildi Gündem FETÖ'den aranan Uğur Tütüneker yakalandı Gündem