Powell: Tüm araçlarımızı kullanmakta kararlıyız

Gelişmiş ülkelerin ekonomisi Kovid-19’un verdiği hasarı atlatmaya çalışıyor. Fed Başkanı Jerome Powell , “Tüm araçlarımızı kullanmakta kararlıyız.” dedi. İspanya Merkez Bankası’ndan ise “derin ekonomik daralma” uyarısı geldi. Avrupalı lider çözüm için kaynak arayışında.

Abone ol

Fed Başkanı Jerome Powell, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine karşı ekonomiyi desteklemek için tüm araçları kullanmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Fed, Başkan Powell'ın ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'ndeki sunumunun metnini yayımladı.

Powell, sunumunda, virüsün yayılmasını kontrol altına almak amacıyla hayata geçirilen güçlü önlemlerin, ekonomik faaliyeti önemli ölçüde sınırlandırdığını belirtti.

Üretimde düşüş, işsizlik oranında ise keskin bir artış olduğuna işaret eden Fed Başkanı, söz konusu ekonomik gerilemenin, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en kötü durgunluk olduğunu aktardı.

İspanyaMerkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos da Kovid-19’un ekonomideki etkilerini değerlendirdi. De Cos, Meclis Ekonomik İşler Komisyonu’nu bilgilendirdi.

İspanya Merkez Bankası Başkanı, koronavirüs salgınından dolayı İspanyol ekonomisindeki daralmanın beklenenden “daha derin” olabileceği uyarısında bulundu.

Avrupalı liderler ise çıkış yolu arıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron video konferans yoluyla görüştü. Daha sonra iki lider açıklama yaptı.

Merkel, ekonominin iyileşmesi için Fransa’yla ortaklaşa Avrupa içinde 500 milyar avroluk yeniden yapılanma fonu önerme kararı aldıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği bütçesinden sağlanması planlanan 500 milyar avroluk fon eğer kabul edilirse salgından en çok zarar gören bölgeler ile sektörlere yönlendirilecek.

Alman Şansölye, “Amaç, Avrupa'nın bu krizden daha güçlü, daha uyumlu ve dayanışma içinde çıkmasıdır.” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da salgının yol açtığı krize karşı Avrupa ülkelerinin ortak bir çözüm bulması gerektiğinin altını çizdi.

ulusal.com.tr

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan swap iddiaları hakkında açıklama Ekonomi Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı Ekonomi Benzine 13 ve motorine 8 kuruş zam Ekonomi Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi Ekonomi