ABD'den Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki "bağımsızlık" tartışmalarıyla ilgili bir haftada iki farklı açıklama

Amerika'nın eski Ankara ve Bağdat Büyükelçisi James Jeffrey, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki "bağımsızlık" tartışmalarıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. 1 hafta önce "Bağımsızlık kararı Kürtlerin elinde değil. Buna bazı liderler karar veriyor" diyen Jeffrey bu kez "bağımsızlık için isteği çoksa, karar o milletin elindedir" dedi.

Abone ol

Amerika'nın eski Ankara ve Bağdat büyükelçisinde bir hafta içinde 2 farklı açıklama geldi. Önce "Bağımsızlık kararı Kürtlerin elinde değil" diyen Jeffrey sonra da "bağımsızlık için isteği çoksa, karar o milletin elindedir" ifadelerini kullandı.

Jefrrey, Washington'da yapılan bir panelde konuşan ABD'nin Ankara ve Bağdat eski büyükelçisi James Jeffrey bağımsızlık kararının Kürtlerin elinde olduğunu söyledi.

Jeffrey konuyla ilgili açıklamasında "Asıl soru şu; belli bir toprak üzerinde yaşayan bir millet, birliğini sağladıysa ve bağımsızlık için isteği çoksa, karar o milletin elindedir” dedi.

Jeffrey daha önce yaptığı açıklamalarda ABD'nin rızası alınmadan yapılacak bağımsızlık ilanıyla alakalı ABD'den destek beklenmemesi gerektiğini söylemişti.

Jeffrey, "Bağımsızlık kararı Kürtlerin elinde değil, farklı grupların liderleri tarafından veriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Sırbistan’da kafede katliam: 5 ölü, 22 yaralı Dünya Ebu Şerif: Filistin direnişine katkı sunmayan bu anlaşma kabul edilemez Dünya Putin: Suçlu biz değiliz, suçlu silahlanan NATO Dünya Bangladeş’te IŞİD terörü: 20 ölü Dünya