Raylı sistem üzerindeki servisler kalkacak

Başbakan bir program açıkladı, servisçiler ayağa kalktı! Sadece servisçiler mi? Ekonomistinden, mühendisine toplumun her kesiminden tepkiler geldi… Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 'Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı'ndan bahsediyoruz.... Gazetelerin bugün manşet yaptığı programa göre; servis taşımacılığı sona eriyor, kent merkezindeki araç trafiği ücretli hale geliyor. Peki, bu mümkün mü? İşte; Davutoğlu'nun ekonomik programını eleştiren ekonomistin, uygulanamaz diyen mühendisin, karşı çıkan servisçinin tepkisi...

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ekonomide Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planı"nın 9 maddesini açıkladı. Açıklamaya tepkiler gecikmedi.

Program 25 alanda geniş kapsamlı bir dönüşümü kapsıyor. Bunlardan biri de raylı sistem üzerinde bulunan okul ve işyeri servislerinin kaldırılması..

Servisçiler, bu uygulamanın küçük yaşta okul öğrencilerini de oldukça etkileyeceği görüşünde...

9 Maddelik paketin bir diğer düzenlemesi ise Kent merkezlerine girecek araçlardan ücret alınması. Uygulamada araçlardan alınacak fazla ücret ile şehir merkezinin trafikten arındırılması amaçlanıyor. Ancak, İstanbul Şehir ve Bölge Planlama Odası ikinci Başkanı Tuba İnal Çekiç'e göre bu pek mümkün değil.

Londra'da bu uygulamanın yapılıyor. Ancak İstanbul'da böyle bir altyapı yok.

Şehir plancısı Çekiç, bu uygulamanın çözümden fazla sorun getireceğini belirtti. "Üstelik proje uygulanabilir bir proje değil" dedi.

9 Madde'nin ekomomik boyutunu ise Ekonomist Fehmi Küfteoğlu yorumladı. Küfteoğlu, programın tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi.

Haber: Deniz Adalı

ulusalkanal.com.tr

Açılım ortada kaldı Gündem "AKP ile barışçıl süreç yürümez" Gündem Bozulan dosyada ifade verecekler Gündem Banker Bilo filmi gerçek oldu Gündem