Türkiye’den KKTC'de yeni stratejik hamle

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki gücünü Kıbrıs üzerinden de gösteriyor. Savaş gemilerinin ihtiyaçları için Gazimağusa'da veya İskele'de "lojistik liman" kurulacak. Donanmanın sahada etüt çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Abone ol

Türkiye yeni bir stratejik hamleye imza atıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde lojistik liman kurulacak. Doğu Akdeniz'deki kararlı duruş Kıbrıs'tan da gösterilecek.

Doğalgaz arama tarama faaliyetlerini sürdüren Türkiye, savaş gemilerinin ihtiyaçları için düğmeye bastı. KKTC'de Gazimağusa'da veya İskele'de "lojistik liman" kuracak olan Türkiye'nin, etüt çalışmalarına başladığı ifade edildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Adada askeri bir liman için önceki yıl ilk temaslar başladı. Başta ABD, İsrail ve Fransa'nın Güney Kıbrıs'ta askeri üs edinme çalışmaları bunda etkili oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir ekip bu amaçla KKTC'ye gitti ve ilk görüşmeleri gerçekleştirdi.

Gazimağusa veya İskele'de deniz limanı kurulması konusunda gerekli çalışmalar sürüyor. Etüt çalışmaları sonrasında adımların hızlanacağı ifade ediliyor.

Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile önemli kazanımlar elde eden Türkiye, Doğu Akdeniz'den de gelecek güzel haberi bekliyor. Oruç Reis sismik araştırma gemisi Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarında savaş gemileri eşliğinde çalışmalarına devam ediyor. Yavuz sondaj gemisi de Kıbrıs açıklarında KKTC'nin ruhsat verdiği bölgelerde doğalgaz arama ve hidrokarbon çalışmaları yürütüyor.

ulusal.com.tr

'Türkiye'nin çatısı'na mevsimin ilk karı yağdı Gündem TBMM'den HDP'li Tuma Çelik hakkında karar Gündem Giresun şehitlerine veda Gündem Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 357. gününe girdi Gündem