ABD, FETÖ temizliğinden endişeli

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bastırılan FETÖ darbe girişimi sonrası Türkiye'de başlatılan tutuklamalarla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü John Kirby "Türkiye'deki tutuklamaları endişe verici bir gelişme olarak görüyoruz" dedi. Almanya Başbakanı Merkel de Amerika ile paralel bir açıklama yaptı.

Abone ol

Amerika Dışişleri Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Türkiye ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Kirby açıklamasında, Türkiye'nin darbe girişiminde bulunanları yakalamak istemesinin anlaşılır olduğunu söyledi. Ancak bu süreçte çok sayıda gazetecinin gözaltına alınmasının endişe verici olduğunu belirtti.

Kirby açıklamasında "Türkiye'deki tutuklamaları endişe verici bir gelişme olarak görüyoruz. Kolluk ve yargı mensupları kamuoyundaki tartışmaların önünü kesmek için kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ'yü terör örgütü olarak görmeyen Amerika'nın Fethullah Gülen'i de iade etmeyeceği değerlendiriliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında Türkiye'deki gelişmeleri endişeyle izlediğini belirtti.

Ayrıca Merkel, "İsyancılara karşı anayasal düzenin elverdiği çerçevede bütün imkanlarla hareket etmek önemli" dedi.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ operasyonunda 2 sağlık çalışanı görevden alındı Gündem Amerikalı yönetmen Hall: Darbe girişimine şaşırmadım Gündem Antalya’da 1334 kişi görevden alındı, 97 kişi tutuklandı Gündem Darbe girişimi günü CIA uzmanı Barkey'in İstanbul'da yaptığı toplantıya katılanlar belirlendi Gündem