Bingazi'de çatışmalar şiddetlendi

Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'de çatışmalar şiddetlendi. General Haftar komutasındaki kuvvetler Ensar eş-Şeria gibi aşırı gruplara karşı operasyon başlattı. Bingazi'deki Türkiye Başkonsolosluğu geçici olarak faaliyetlerini askıya aldı.

Abone ol

Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'de General Haftar komutasındaki kuvvetler islamı referans olarak kulanan radikal gruplara karşı operasyon başlattı. Bingazi'deki operasyonda Ensar eş-Şeria gibi aşırı gruplara yönelik hedefler vuruldu.

Libya Ulusal Ordusu Hava Kuvvetleri Operasyon Komutanı Tuğgeneral Sakr el-Ceruşi, Anadolu Ajansı Muhabirine konuştu. "Ulusal Ordu'nun Bingazi'nin doğusunda bulunan Ensar eş-Şeria ve aşırı gruplara ait hedefleri ağır silahlarla vurduğunu" söyledi.

Kentteki çatışmalar Sidi Farac ve El Havari bölgelerinde yoğunlaştı. Tank ve füzelerle aşırı gruplara ait hedefleri bombalanırken siviller de çatışmalardan kaçmaya çlalışıyor.

Bingazi'deki Türkiye Başkonsolosluğu geçici olarak faaliyetlerini askıya aldı. Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarını bölgeye seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Bakanlık, bölgede olan Türklerin ayrılmalarını tavsiye etti, "Doğu Libya'dan çıkış için karayolu kullanmayın" mesajı verdi.

ulusalkanal.com.tr

Irak İŞID'i geriletiyor! Dünya Keseb Sınır Kapısı'nı da geri aldılar Dünya Türkçe konuşan IŞiD komutanı: Kafirlerin hepsini yok edeceğiz Dünya Türkmen kenti IŞİD teröristlerinin kuşatması altında Dünya