Yandaş medya AKP'yi aklamaya çalışıyor

AKP'nin basın sözcüsü gibi hareket eden bazı basın kuruluşları, AKP'nin Soma katliamındaki sorumluluğunu ört bas etmek için manşetler atmaya başladı. Sabah, Star ve Yenişafak gazetesi sadece Soma Holding'i hedef göstererek, AKP'yi aklamaya çalıştı. Oysa o holdingin işletmelerini Türkiye'ye örnek olarak gösteren yine iktidar partisiydi.

Abone ol

Bir maden işçisininin "bu şirket AKP'nin taşeronu" sözleri felaketin esas sorumlusu ortaya koydu. Ancak AKP iktidarının basındaki sözcülüğü görevini yürüten bazı kuruluşlar hükümetin kazadaki sorumluluğunu ört bas etmek için kampanya başlattı. Star gazetesi manşetinden Soma Holding'in kazadaki kusurlarını madde sıraladı. Ancak aynı gazete haberinde AKP'nin işçi kıyımındaki rolüne bir satır bile değilmedi.

Oysa Başbakan Erdoğan kazadan sonraki ilk açıklamasında facianın olduğu madenin güvenli olduğunu söylemişti. Denetimleri yapan hükümet en az Soma Holding kadar bu katliamdan sorumlu.

Soma Holding'in çalıştığı kömür sahalarına "örnek maden ocağı" diyen de Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan başkası değildi. Yıldız bundan 9 ay önce Işıklar bölgesinde şirketin yeni aldığı kömür madeninin açılışında "ocağın örnek alınacak niteliklere sahip olduğunu ve işçi güvenliğini ön planda tuttuğunu" savunmuştu.

Havuz medyasının bir diğer organları olan Sabah ve Yenişafak gazetesi de AKP'nin sorumluluğu örtmek için nafile bir çaba içine girdi. Yanişafak haberinde Soma Holding'in Maslak'taki gökdelenlerinden bahsediliyor. Şirketin iş güvenliğine yeterli önemi vermediğidnen bahsediliyor. Ancak Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in şirketi aklayan açıklamasından bahsedilmiyor.

Öte yandan katliamla ilgili açıklama yapan Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, eşinin 30 Mart yerel seçimlerinde AKP'den Soma Belediye Meclis üyesi seçildiğini açıklamak zorunda kaldı.

Havuz medyasının bütün aklama çabalarına karşın hükümet, yandaş sermaye, çalışma ve enerji bakanlıkları ile özelleştirmeci AKP zihniyeti Soma katliamının gerçek sorumlusudur.

ulusalkanal.com.tr

Bir balyoz da Yargıtay'dan Gündem Maden şehitlerini isimleri açıklandı Gündem Erdoğan'dan vatandaşa tokat tehdidi!.. Gündem Beşiktaş ile Fenerbahçe Soma için el ele.. Gündem