AKP, CHP ve MHP temsilcileri haftaya metin yazımı için görüşecek

AKP, CHP ve MHP temsilcileri, MİT ve Genelkurmayı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamayı hedefleyen mini Anayasa paketi için ilk tur görüşmelerini tamamladı. 5 gün süren temasların ardından gündeme gelen konular, partilerin yetkili organlarının değerlendirmesine sunulacak. Temsilciler değerlendirmelerin ardından haftaya metin yazımı için yeniden bir araya gelecek.

Abone ol

MİT ve Genelkurmayı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamayı hedefleyen mini Anayasa paketi için ilk tur görüşmeleri tamamlandı.

Paket görüşmelerini CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Parsak ve AKP Genel sekreteri Abdülhamit Gül yürütüyor.

5'inci kez bir araya gelen temsilciler, görüşmelerin ardından kameralar karşısına geçti. AKP'li Gül, görüşmelerde ele alınan konuların partilerin yetkili organında tartışılacağını söyledi.

CHP'li Tezcan da çalışmaları "İskeleti kurduk, ete kemiğe bürünecek " sözleriyle değerlendirdi.

Haftaya metin yazımı için bir araya geleceklerini söyleyen MHP'li Parsak, son kararı parti liderlerinin vereceğini belirtti.

Temsilciler, hafta başından itibaren yürüttükleri çalışmalarda, mini Anayasa paketiyle değişlik yapmayı hedefledikleri yargı konularını ele aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını değiştirmeyi tartışan temsilciler, kurula üye seçimi konusunu da ele aldı. Görüşmelerde, HSYK'ya üye seçiminde RTÜK formülü önerildi.

Bu formüle göre RTÜK'ün üst kurul üyelerinden 9'u Meclis'ten seçilmiş durumda. Yani, kurulun 4 üyesi AKP, 2'si CHP, 2'si MHP, 1'si de HDP'li. Öneri sayıları, partilerin Meclis'teki koltuk sayısına göre belirleniyor.

Formül, HSYK'ya üye seçiminde de uygulanırsa, PKK'nın siyasal uzantı HDP'nin önerdiği bir isim yüksek yargı üyesi olabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Prof. Dr. Rennan Pekünlü yeniden yargılama ve beraat istedi Gündem Şehit olan 3 polis ile 5 asker ve 1 korucu son yolculuklarına uğurlandı Gündem Güneydoğu, PKK'ya karşı birleşti Gündem Vatan Partisi 'OHAL İzleme Komitesi' kurdu Gündem